Poissaolot

Poissaolot, poissaoloanomukset ja läsnäolovelvoite

Opiskelijalla on velvollisuus olla läsnä jokaisella työjärjestyksen mukaisella oppitunnilla sekä oppilaitoksen yhteisissä tilaisuuksissa. Poissa voi olla vain sairauden vuoksi tai etukäteen anotulla ja myönnetyllä luvalla. Poissaolon takia tekemättä jääneet tehtävät ja tunneilla käsitellyt asiat tulee suorittaa itsenäisesti. 

  • Aineenopettaja voi myöntää luvan yksittäiseen poissaoloon opintokäynneistä, oppilaitoksen juhlien tai tapahtumien järjestelyistä sekä opiskelijakuntatoimintaan liittyvistä syistä. 

  • Ryhmänohjaaja voi antaa luvan enintään kolmen päivän poissaoloon. 

  • Rehtori myöntää pidemmät vapautukset koulukäynnistä perustellusta syystä. 

Loma-anomus tehdään sähköisesti Wilmassa. Kurssin / opintojakson ensimmäisellä oppitunnilla on oltava aina läsnä tai ilmoitettava poissaolosta kurssin opettajalle etukäteen.

Poissaolo kurssikokeesta ja uusintakuulustelu

Kurssin tai opintojakson kokeesta poissaolosta tulee ilmoittaa ennen kokeen alkua Wilmalla kurssin opettajalle. Puuttuva koe tulee suorittaa seuraavana yleistenttipäivänä. Kurssi sekä opintojakso voidaan arvioida, vaikka koesuoritus puuttuisi. Kurssien ja opintojaksojen tarkemmat arviointiperiaatteet sovitaan kurssin ensimmäisellä oppitunnilla.

Päättöviikolla luvallisesti loman tai harrastuksen takia poissaolleille ei järjestetä ylimääräistä koetta. Opiskelijan tulee osallistua tavalliseen tapaan joko kurssikokeeseen tai uusintakuulusteluun. 

Yleistenttejä ​järjestetään úseita kertoja vuodessa. Syksyn yleistentissä voi myös korottaa edellisen lukuvuoden hyväksyttyjä arvosanoja.Päivitetty 08.07.2021 klo 20:20

KERAVAN LUKIO

www.lukio.kerava.fi

Käyntiosoite
Keskikatu 5
04200 Kerava

Postiosoite
PL 123, 04201 Kerava

REHTORIT

Reh​tori Pertti Tuomi 
040 318 2212

​Virka-apul​aisrehtori Ari Meriläinen
040 318 4241

​Apul​aisr​ehtori ​Anne Schroderus
040 318 2253

OPINTOTOIMISTO

puh. 040 318 2204
lukio@kerava.fi

Aukioloajat
ma-to klo 9.00-12.00 ja 13.00-15.00
pe suljettu