Todistukset

​Lukion päättötodi​stus

Kun opiskelija on suorittanut lukion tuntijaon mukaisesti vaadittavan määrän opintoja on hänellä oikeus saada lukion päättötodistus. Sen saa opintotoimistosta ja sen kirjoittaminen kestää noin 3-5 työpäivää.

Jos opiskelija on suorittanut myös ylioppilastutkinnon ja osallistuu lakitusjuhlaan hän saa päättötodistuksen ja ylioppilastutukintotodistuksen lakitusjuhlassa.

Opiskelijalla saa olla suorittamistaan pakollisista ja valtakunnallisista syventävistä kursseista hylättyjä kurssiarvosanoja (arvosana 4) enintään seuraavasti:

• 1-2 kurssia ei hylättyjä
  • 3-5 kurssia enintään 1
  • 6-8 kurssia enintään 2
  • 9+  kurssia enintään 3

Aikuisten lukiokoulutuksessa lukioasetuksen määrittämin numeroarvosanoin arvioidaan kaikki pakollisten oppiaineiden oppimäärät sekä valinnaiset vieraat kielet. Opinto-ohjauksesta ja teemaopintokurssista annetaan suoritusmerkintä.

Mikäli opiskelija pyytää, hän on oikeutettu saamaan suoritusmerkinnän liikunnasta ja sellaisista oppiaineista, joissa opiskelijan suorittama oppimäärä käsittää vain yhden kurssin sekä valinnaisista vieraista kielistä, mikäli opiskelijan suorittama oppimäärä niissä käsittää vain kaksi kurssia. Opiskelijan opiskelemia pakollisia ja valtakunnallisia syventäviä kursseja ei voi jälkikäteen poistaa lukuun ottamatta hylättyä teemaopintokurssia.

Todistus suoritetuista opinnoi​sta

Pyydettäessä annetaan todistus myös suoritetuista opinnoista vaikka niistä ei muodostuisi lukion koko oppimäärää. Todistuksen saa opintotoimistosta.

Eroto​distus

Mikäli opiskelija eroaa aikuislukiosta opintojen ollessa vielä kesken, pitää hänen ilmoittaa kirjallisesti erostaan eroamislomakkeella. Hän saa suoritetuista opinnoistaan erotodistuksen opintotoimistosta​.

Jaksotodistus ja suoritusten seuraaminen

Opiskelija näkee suorituksensa, kokonaiskurssimääränsä sekä arvosanansa wilmasta. Sieltä hän voi tarvittaessa tulostaa itse jaksotodistuksen.

Päivitetty 30.06.2016 klo 09:52