Aikuisopiskelijalle

Tervetuloa aikuislukioon

​Keravan lukio ja aikuislukio tarjoaa aikuisten lukiokoulutusta, jonka tavoitteena on lukion päättötodistus ja/tai ylioppilastutkinto. Kesken jääneet lukio-opinnot on mahdollista suorittaa loppuun. Toisen asteen tutkinnon suorittaneet voivat osallistua ja valmentautua ylioppilaskirjoituksiin.

Aineopiskelijana ​on mahdollista opiskella yksittäisiä aineita ja kursseja ja näin päivittää yleistietoja tai esimerkiksi kartuttaa kielitaitoa tai valmentautua jatko-opintoihin. Aikuisten lukiokoulutuksen opiskelija voi ottaa ohjelmaansa myös saman oppilaitoksen nuorten lukiokoulutuksen kursseja, jotka toteutetaan oppilaitoksessamme klo 8-16 välisenä aikana.

Tavoitteesi ei tarvitse olla päättötodistus tai päättötutkinto. Voit terästää vaikkapa kielitaitoasi. Aikuisten lukiokoulutuksessa voivat opiskella kaikki yli 18-vuotiaat, jotka löytävät kurssitarjonnasta kiinnostavia aineita. Kuitenkin rehtorin päätöksellä alle 18-vuotiaskin voidaan ottaa opiskelijaksi aikuisten lukiokoulutukseen perustellusta syystä.

Lukiossa opiskelu pohjautuu peruskoulun oppimäärään. Jos hallitset peruskoulussa vaaditut tiedot ja taidot kohtuullisesti, sinulla on edellytyksiä selviytyä lukiokursseista. Jos aiemmista opinnoista on aikaa, kertaaminen on paikallaan. Perusopetuksen kursseja voit kerrata​ aikuisten perusopetuksessa joko itsenäisesti tenttimällä tai osallistumalla päiväopetukseen, joka järjestetään yhdessä maahanmuuttajaryhmien ​kanssa.

Lähiopetuskurssien ​oppitunnit ovat iltaisin ja lisäksi opinto-ohjelmaan voi ottaa mukaan verkkokursseja, joilla opiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta.

Keskiarvorajaa tai muuta karsintaa ei aikuisten lukiokoulutukseen ole. Oma innostuksesi (vaikka vain orastava), tavoitteesi (pienikin), mahdollisuutesi käyttää aikaa ja valmiutesi opiskelun vaatimaan työntekoon ovat tärkeimpiä seuloja. Sinä itse päätät, lähdetkö opintielle. Opiskelun taito kasvaa matkan varrella. Muista: yrittäminen kannattaa aina – yrittänyttä ei moitita – ja uusista tiedoista ja taidoista on aina hyötyä.​

Päivitetty 18.08.2016 klo 11:25