Ohjelmat ja koneet

Ohjelmat

Keravan lukiossa ja aikuislukiossa on käytössä 

Käyttäjätunnukset 

Opiskelijoiden käyttäjätunnus ja salasana kaikkiin ohjelmiin sekä opetuksen verkkoon EDU245 tehdään opintotoimistossa opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä ja se luovutetaan opiskelijalle käyttöikeussitoumusta vastaan. Käyttäjätunnus on muotoa etunimi.sukunimi@edu.kerava.fi

Keravalla on käytössä yhden käyttäjätunnuksen periaate eli opiskelija kirjautuu kaikkiin Keravan kaupungin ohjelmiin tällä samalla tunnuksella eli AD-tunnuksella. Mikäli kurssilla on käytössä sähköinen oppikirja, saattaa sen käyttäjätunnus ja salasana olla erilainen ja sen saat kurssin opettajalta tietoosi.​

Salasanan vaihtaminen

Salasana vaihdetaan Office365:n kirjautumisikkunassa, joka on osoitteessa portal.office.com. Avautuvaan ikkunaan kirjoitetaan tunnus käyttäjätunnus-kenttään. Tämän jälkeen palvelu ohjaa käyttäjän KUUMA-ICT:n kirjautumissivulle, jossa salasanan vaihtaminen onnistuu merkitsemällä rastin kohtaan "Salasanan vaihtaminen". 

Salasanan vaihtaminen tai salasana unohtunut

 1. Kun salasanasi vanhenee ja muistat vanhan salasanasi, niin voit käydä vaihtamassa sen Office365:n kirjautumisikkunassa. 

 2. Jos olet unohtanut vanhan salasanasi, tulee sinun olla yhteydessä opintotoimistoon, jossa salasana voidaan vaihtaa. 
 3. Huom! Salasanaa ei voi vaihtaa wilman kirjautumisikkunassa!

Kannettavat tietokoneet

Nuorten lukiokoulutuksen opiskelija saa Keravan kaupungilta käyttöönsä opintojensa ajaksi kannettavan tietokoneen, jota on opintojen joustavan toteutumisen tähden kuljetettava mukana oppitunneilla. Koneella opetellaan opintojen aikana myös käyttämään sähköistä koejärjestelmää, Abittia, jolla opiskelija suorittaa sähköisen ylioppilaskokeen. 

Käyttöoikeussitoumukset ohjelmiin ja tietokoneen käyttöön

 1. Opiskelijan tulee käydä lukemassa käyttöoikeussitoumus ja hyväksymässä ohjelmistoihin liittyvä käyttöoikeussitoumus Wilmassa kohdassa:
  Lomakkeet -> Käyttöoikeus opetuksen laitteet ja palvelut

 2. Kannettavien tietokoneiden osalta käyttöoikeussitoumus luetaan ja allekirjoitetaan koneen luovutustilanteessa. Opiskelijan tulee noudattaa sitoumuksessa määrättyjä ohjeita ja pitää koneesta hyvää huolta opintojensa ajan. 

​Ohjelmien käytön opastus

Ohjelmien käyttöopastuksen opiskelija saa opintojensa alussa pidettävällä tvt-kurssilla. Kurssien opettajat ja ryhmävastaavat neuvovat ohjelmien käytössä tarvittaessa. Hankalammissa tilanteissa apuun saadaan oppilaitoksen tvt-vastaavat.

Office365 ja ohjelmien asennus muihin laitteisiin

Opiskelija saa opintonsa aloitettuaan viisi (5) Office365-lisenssiä, jotka hän voi asentaa käytössään oleviin tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin. Ohjelmat ovat Microsoft Office -ohjelmia eli Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, OneNote, Sway ja pilvitallennustila OneDrive. Käyttöoikeus päättyy, kun opinnot päättyvät.

Ohjelmat voi ladata Office365-ohjelmasta eri käyttöjärjestelmille. Pääset lataussivulle kirjautumalla Office365:n palveluihin. Valitse kirjautumisen jälkeen avautuvasta ikkunasta OneDrive-kuvake ja kun pääset OneDriveen, valitse Office365 yläpalkista.

Oppilaitoksen opiskeluverkkoon kirjautuminen ja suojattu tulostaminen

Keravan kaupungin oppilaat voivat yhdistää omat mobiililaitteensa uuteen langattomaan EDU245-verkkoon. Uusi verkko korvaa oppilaskäytössä Vieras245-verkon. Opiskelija voi tulostaa suojatulla tulostamisella omalla käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan koulun kopiokoneelta opintoihinsa liittyviä tulosteita. Opastuksen antaa kurssin opettaja.

Tiedot verkosta:

 • WLAN verkon nimi on EDU245
 • verkkoon kirjaudutaan opiskelijan omalla mobiililaitteella
 • verkkoon kirjaudutaan opiskelijan AD-tunnuksella ja salasanalla
 • kirjautumistunnus on muotoa etunimi.sukunimi@edu.kerava.fi
 • kirjautuminen jää päätelaitteen muistiin, uudelleenkirjautumista ei tarvita (kunnes salasana vaihtuu)
 • päätelaiteriippumaton
 • Liitteenä on kirjautumisohje muutamalle yleisimmälle päätelaitteelle (Windows 7, Windows 10, Windows phone, iPad/iPhone ja Android).
 • Käyttöönotto-ohjeet


Päivitetty 08.12.2017 klo 15:19

KERAVAN LUKIO JA AIKUISLUKIO

www.lukio.kerava.fi
Käyntiosoite
Keskikatu 5
04200 Kerava

Postiosoite
PL 123, 04201 Kerava

​LUKION OPINTOTOIMISTO

Lukion opintotoimisto, 2. krs.
puh. 040 318 2204
lukio@kerava.fi

Aukioloajat
ma, ti, to klo 9.00-12.00 ja 13.00-15.00
ke 9.00-12.00 ja 13.00-18.00
pe suljettu

​​​​AIKUISLUKION OPINTOTOIMISTO

Aikuislukion opintotoimisto, 2. krs.
puh. 040 318 2431
lukio@kerava.fi

Aukioloajat
ma, ti ja to klo 9.00-12.00 ja 13.00-15.00
ke klo 9.00-12.00 ja 13.00-18.00
pe suljettu