Kuraattori

Kuraattori on tavoitettavissa lukiolla kolmena päivänä viikossa. Ajanvaraus kuraattoritapaamiseen pyydetään joko puhelimitse tai sähköisesti (esim. Wilma-viesti). Opiskelija voi tulla varaamaan ajan kuraattorille myös henkilökohtaisesti. Kuraattoriin voivat ottaa yhteyttä myös opiskelijan vanhemmat tai opettajat.

Kuraattorin työhuone löytyy oppilaitoksen ensimmäisestä kerroksesta, oppilashuollon siivestä. 

Kuraattori on koulussa työskentelevä sosiaalityön asiantuntija. Kuraattorin työn perustarkoituksena on edistää ja tukea nuorten koulunkäyntiä, oppimista ja psyykkistä hyvinvointia. Työssä painottuu opiskelijoiden elämäntilanteiden kokonaisvaltainen ymmärrys sekä sosiaalisten suhteiden merkitys hyvinvoinnin taustalla. 

Kuraattori voi tavata opiskelijoita joko heidän omasta pyynnöstään mutta myös opettajien tai vanhempien toiveesta. Tapaamiset perustuvat aina opiskelijan vapaaehtoisuuteen.

Kuraattorin tapaamisen aihe voi liittyvä esimerkiksi opiskelijan poissaoloihin ja opiskelumotivaation laskuun, jolloin opiskelija voi pohtia poissaoloihin liittyviä syitä yhdessä kuraattorin kanssa. Kuraattori voi toimia opiskelijan tukena vaikeassa elämäntilanteessa ja auttaa sosiaalisiin suhteisiin liittyvissä ongelmissa. Kuraattori voi auttaa myös erilaisten sosiaalietuuksien selvittämisessä tai esimerkiksi asunnon hakuun liittyvissä asioissa. 

Tarpeen mukaan voi kuraattori tehdä opiskelijan luvalla yhteistyötä oppilaitoksen muun henkilökunnan kanssa. Yhteistyötä voidaan tehdä myös oppilaitoksen ulkopuolisten viranomaisten kanssa (esim. Kela, kunnan nuorisopalvelu, järjestöt).​

Kuraattori​

Roope Ahonen

040 318 4365
roope.ahonen@kerava.fi

  • Toisen ja kolmannen vuoden lukio-opiskelijat
  • Vastaanotto lukiolla maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin
  • Voit sopia ajan puhelimitse, sähköpostilla, wilma-viestillä tai käymällä paikan päällä
Tanja Takala

tanja.takala@kerava.fi
  • Ensimmäisen vuoden lukio-opiskelijat
Päivitetty 29.06.2022 klo 14:33

KERAVAN LUKIO

www.lukio.kerava.fi

Käyntiosoite
Keskikatu 5
04200 Kerava

Postiosoite
PL 123, 04201 Kerava

REHTORIT

Reh​tori Pertti Tuomi 
040 318 2212

​Virka-apul​aisrehtori Ari Meriläinen
040 318 4241

​Apul​aisr​ehtori ​Anne Schroderus
040 318 2253

OPINTOTOIMISTO

puh. 040 318 2204
lukio@kerava.fi

Aukioloajat
ma-to klo 9.00-12.00 ja 13.00-15.00
pe suljettu