Erityisopettaja

Erity​isopetus

Erityisopettajan palvelut ovat käytettävissä nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksessa sekä aikuisten perusopetuksessa. Yksilöohjauksen ohella erityisopettaja voi olla mukana oppitunneilla samanaikaisopettajana.
Erityisopettaja etsii opiskelijan kanssa ratkaisuja kaikenlaisiin oppimisen pulmiin.

Erityisopettajaan kannattaa ottaa yhteyttä  esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

• Epäilet, että sinulla voisi olla jokin oppimisvaikeus esim. luki-vaikeus tai vaikeuksia vaikkapa matematiikan oppimisessa. Sinulla voi myös olla jokin aiemmin saatu diagnoosi, jonka perusteella erilaiset opintojen etenemistä tukevat järjestelyt ja tukitoimet ovat perusteltuja.
  • Sinulla on jo aiemmin todettu luki-vaikeus. Tällöin on hyvä miettiä yhdessä mahdollisesti tarvitsemiasi tukitoimia ja erityisjärjestelyjen tarpeellisuutta.
  • Tarvitset luki-testauksen ja -lausunnon ylioppilaskirjoituksia varten sekä tietoa ylioppilaskirjoitusten erityisjärjestelyistä.
  • Opiskelu on työlästä eikä kurssisuorituksia kerry riittävästi tai haluat tietää lisää esim. opiskelutekniikoista sekä saada apua esimerkiksi lukemalla oppimiseen tai kirjoittamisen pulmiin.
Erityisopettaja tekee kaikille uusille opiskelijoille luki-seulan. Seulan ja haastattelun perusteella arvioidaan yksilöllisen testauksen tarve. Testaus tehdään jo opintojen alkuvaiheessa, jotta luki-vaikeus ja sen mahdolliset liitännäiset (esim. keskittymisen vaikeus) voitaisiin huomioida opintojen aikana. On yleistä, että luki-vaikeus tulee esiin vasta lukiossa. Tällöin on erityisen tärkeää tehdä yhteistyötä niin erityisopettajan kuin aineenopettajienkin kanssa ja saada opinnot sujumaan luki-vaikeudesta huolimatta.

Tutustu tarkemmin tukimuotoihin

Teemavanhempainillan materiaalit

Erityis​opettaja

Nuorten lukiokoulutus, aikuisten lukiokoulutus, perusopetus ja kympit
Satu Törrönen
satu.torronen(at)kerava.fi​

Erityisopettajalle voi varata ajan ja sopia tapaamisesta puhelimitse, sähköpostitse tai wilma​-viestillä.

Päivitetty 11.12.2017 klo 13:22