Lukion yleislinja

Keravan lukiossa opiskelija voi rakentaa vapaammin oman yksilöllisen opintopolkunsa. Oppilaitoksessa on runsas omien soveltavien kurssien kurssitarjonta valtakunnallisten pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi. Näistä oman opintopolkunsa rakentamalla opiskelija voi painottaa opintojaan esimerkiksi taito- ja taideaineisiin, kieliin, luonnontieteellis-matemaattisiin aineisiin tai yrittäjyyteen.

Urheiluvalmennusta lukio järjestää useissa lajeissa. Lisäksi on mahdollisuus kytkeä muiden lajien harjoittelu- ja harrastustoiminta osaksi lukio-opintoja.

Lukio-opiskelijat voivat osallistua myös erilaisiin oppilaitoksen produktioihin, kansainvälisiin projekteihin ja ulkomailla järjestettäville kursseille sekä urheiluvalmennukseen, joka järjestetään yleisvalmennuksena. Opiskelija laatii oman opintosuunnitelmansa opinto-ohjaajan, ryhmänohjaajan ja tutor-opiskelijoiden sekä tarvittaessa erityisopettajan avustamana. Lisätietoja kurssitarjonnasta löytyy koulun nettisivuilta.

​Keravan kaupungin tiivis keskustarakenne ja oppilaitosten läheisyys mahdollistavat nopean siirtymisen eri oppilaitosten välillä. Tämä mahdollistaa opintojen ottamisen myös muista oppilaitoksista niille opiskelijoille, jotka haluavat hyödyntää ns. Keravan mallin yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen erilaisia yhdistelmiä tai yhdistää kolmannen asteen opintoja lukio-opintoihinsa.​​

Hakeminen ja valinta

​Lukioon haetaan kevään yhteishaussa​. Alin hyväksyttävä keskiarvo on 7. Tämä on kasvatus- ja opetuslautakunnan päättämä keskiarvoraja, jonka alittaneita hakijoita ei valita koulutukseen. Opiskelijaksi ottamisen todellinen keskiarvo vaihtelee vuosittain ja voi olla korkeampi.

Päivitetty 26.06.2018 klo 11:40