Kansainvälinen toiminta

China 271 Education Group -

Lukio solmi syksyllä 2017 yhteistyösopimuksen kiinalaisen Shangdongin provinssissa sijaitsevan China 271 Education Group -yhteistyökumppanin kanssa. Sopimus on voimassa 2020 asti. Kiinalainen yhteistyökumppanina ja koordinaattorina toimii Weifang Hansen International School.

Yhteistyön osa-alueena on ympäristö ja kestävä kehitys. Yhteistyö sisältää mm. opiskelijavaihtoa oppilaitoksemme ja kiinalaisten yhteistyöorganisaatioiden välillä sekä muita yhteistyön ja opintojen muotoja.

IMG_2010.jpg

Tansania-kurssi

Tansania-kurssi keskittyy tukemaan Keravan ystävyyskunnan Arumerun vähäosaisten nuorten koulunkäyntiä. Kurssiin on kuulunut lukuvuonna 2018-2019 opintomatka Tansaniaan.

Yhteistyö Ascherslebenin Stephaneum-lukion kanssa

​Lukuvuonna 2010-2011 aloitimme yhteistyön Keravan uuden ystävyyskaupungin Ascherslebenissa sijaitsevan Stephaneum-lukion kanssa. Vaihto-ohjelmaan kuuluu vierailuja lukioiden välillä eri teemojen puitteissa. Yhteistyön aihealue vaihtelee vuosittain. Projektiin osallistuvia opiskelijoita matkustaa lukuvuoden aikana vierailulle saksalaisten opiskelijoiden luokse ja saksalaisia opiskelijoita vierailee vuorostaan Keravalla.

Saksalaiset.jpg

Cern-tiedeleiri

Syksyllä 2007 käynnistyi Järvenpään, Keravan ja Tuusulan lukioiden yhteinen tiedeopetushanke, hiukkasfysiikan ja hiukkaskiihdyttimien toiminnan Cern –tiedeleiri. Opiskelijat osallistuvat Hiukkasfysiikan kurssille, jossa tutustutaan Sveitsin Cernissä sijaitsevaan hiukkaskiihdytinlaboratorioon. Kurssilla opiskelijat opettajineen käyvät tutustumassa Cernin hiukkaskiihdyttimeen sekä tiedekeskuksen ympäristöön. Cern-tiedeleirille voi osallistua joka toinen vuosi tai kolmas vuosi.

Ympäristöbiologian ja liikunnan leirikoulu Puolassa

​Kerran lukuvuodessa järjestetään ympäristöbiologian ja liikunnan leirikoulu Puolassa. Tarkka paikka ja ohjelma vaihtelee vuosittain.

z25.jpg

Antiikin historian kurssi Roomassa

Keväisin on järjestetty Antiikin historian -kurssi Roomassa. Tarkka ohjelma on vaihdellut vuosittain.

IMG_5031.jpeg

Vaihto-opiskelu ja vaihto-opiskelijat

Lukiossa opiskelee vuosittain useita vaihto-opiskelijoita. Vastaavasti Keravan lukion opiskelijoita on lähtenyt vaihto-opiskelijoiksi maailmalle.

vaihtarit nurmikolla.jpg

Opi kiinaa

Kiinan kieli kuuluu Keravan kaupungin koulujen kieliohjelmaan. Lukiossa keravalaiset jatkavat perusopetuksessa alkaneita kiinan kielen opintojaan. Kiinaa tarjotaan tulevaisuudessa myös B3-kielenä lukiossa.

Lukion runsas kielitarjonta tukee kansainvälistä toimintaa

Kansainvälistä toimintaa tukee lukion runsas kielitarjonta. Erilaisissa projekteissa, ystävyyskunta- ja lukiotoiminnassa kielet ja kansainvälisyys on yhdistetty eri aineiden opiskeluun.

Päivitetty 17.09.2019 klo 16:06