Kansainvälinen toiminta

Erasmus+

Keravan lukion on akkreditoitu Erasmus+ oppilaitos. Lukiolla on menossa kaksi kaksi kansainvälistä yhteistyöhanketta. Kumppanuusmaina toisessa hankkeessa ovat Ruotsi, Saksa, Italia, Porttugali, Slovenia ja Turkki. Toisen hankkeen yhteistyökumppani on italialainen Liceo Calini Brescia.

Kiina-yhteistyö

Keravan lukio solmi syksyllä 2017 yhteistyösopimuksen kiinalaisen Shangdongin provinssissa sijaitsevan China 271 Education Group -yhteistyökumppanin kanssa. Sopimus on voimassa 2020 asti. Yhteistyötä on jatkettu myös sopimuksen umpeuduttua. Kiinalainen yhteistyökumppanina ja koordinaattorina toimii Weifang Hansen International School. Yhteistyön osa-alueena on ympäristö ja kestävä kehitys. Yhteistyö sisältää mm. opiskelijavaihtoa oppilaitoksemme ja kiinalaisten yhteistyöorganisaatioiden välillä sekä muita yhteistyön ja opintojen muotoja.

IMG_2010.jpg

Tansania-yhteistyö

Lukiossa on toista vuotta toiminut Tansania-kurssi, joka keskittyy tukemaan Keravan ystävyyskunnan Arumerun vähäosaisten nuorten koulunkäyntiä. Kurssiin on kuulunut opintomatka Tansaniaan.

Saksa-yhteistö

Keravan lukio tekee yhteistyötä saksalaisessa Ascherslebenissa sijaitsevan Stephaneum-lukion kanssa. Yhteistyön aihealue vaihtelee vuosittain. Projektiin osallistuvia opiskelijoita matkustaa lukuvuoden aikana vierailulle saksalaisten opiskelijoiden luokse ja saksalaisia opiskelijoita vierailee vuorostaan Keravalla.

Saksalaiset.jpg

Cern-projekti Sveitsissä

Lukio osallistuu Cern-projektiin, jossa tutustutaan Sveitsissä sijaitsevaan hiukkaskiihdytinlaboratorioon. Kurssilla opiskelijat opettajineen käyvät tutustumassa Cernin hiukkaskiihdyttimeen sekä tiedekeskuksen ympäristöön.

Leirikoulut Roomassa ja Puolassa

Vuorovuosittain järjestetään Antiikin historian opiskelijoiden leirikoulu Roomassa sekä ympäristöbiologian ja liikunnan yhteiskurssi Puolassa.

z25.jpg

Keväisin on järjestetty Antiikin historian -kurssi Roomassa. Tarkka ohjelma on vaihdellut vuosittain.

IMG_5031.jpeg

Vaihto-opiskelu

Lukiossa opiskelee vuosittain useita vaihto-opiskelijoita. Vastaavasti Keravan lukion opiskelijoita on lähtenyt vaihto-opiskelijoiksi maailmalle.

vaihtarit nurmikolla.jpg

Lukion runsas kielitarjonta tukee kansainvälistä toimintaa

Kansainvälistä toimintaa tukee lukion runsas kielitarjonta. Erilaisissa projekteissa, ystävyyskunta- ja lukiotoiminnassa kielet ja kansainvälisyys on yhdistetty eri aineiden opiskeluun.

Päivitetty 14.10.2021 klo 10:28

KERAVAN LUKIO