Lukiodiplomit

​​Taito- ja taideaineiden lukiodiplomit

Lukiossa on monipuoliset mahdollisuudet opiskella taito- ja taideaineita. Lisäksi opiskelijat voivat liittää lukio-opintoihinsa opintoja Keravan eri taideoppilaitosten tarjonnasta. Opiskelija voi myös halutessaan tehdä taito- ja taideaineiden valtakunnallisen lukiodiplomin, joita ovat kuvataiteen, musiikin, teatteritaiteen (draama), tanssin, liikunnan, käsitöiden sekä mediadiplomi​.

Lukiodiplomin suorittaminen

Lukiodiplomin suorittamisen edellytyksenä on, että opiskelija on suorittanut pohjakursseina määrätyn määrän oppiaineen lukiokursseja. Lukiodiplomin suoritukseen liittyy yleensä myös lukiodiplomikurssi, jolla lukion aikana hankittu erityisosaaminen osoitetaan ja kootaan lopulliseksi lukiodiplomisuoritukseksi.

Lukiodiplomi ja jatko-op​in​not

Tietyt oppilaitokset huomioivat lukiodiplomin valintaperusteissaan. Näistä saat tietoa opinto-ohjaajaltasi​.​​

Lukiodiplomi ja jatko-opinnot -palvelussa​ voi hakea tietoa oppilaitoksista, jotka huomioivat lukiodiplomin valintaperusteissaan.

Kuvataide

Oppilaitoksen laajasta kuvataiteen kurssivalikoimasta löytyy mm. valokuvauksen, keramiikan ja sarjakuvan tekemisen kursseja. Esittävän taiteen linjalla opiskelijat voivat valita yhteisten kurssien lisäksi eri taidemuotojen kursseja ja painottaa opintojaan oman kiinnostuksensa mukaan. ​Opiskelija voi halutessaan tehdä myös valtakunnallisen kuvataiteen lukiodiplomin.

Musiikki

​Musiikinopetus tarjoaa elämyksiä, taitoja ja tietoja, jotka rohkaisevat opiskelijaa elinikäiseen musiikin harrastamiseen. Valittavana on sekä soittamiseen että laulamiseen painottuvia kursseja että kursseja, joissa kuuntelu ja musiikillinen kokeminen ovat pääasiassa. Esittävän taiteen linjalla opiskelijat voivat valita yhteisten kurssien lisäksi eri taidemuotojen kursseja ja painottaa opintojaan oman kiinnostuksensa mukaan. ​Myös musiikista on mahdollista tehdä valtakunnallinen musiikkidiplomi.

Draama

​Opiskelija voi suorittaa neljä draamakurssia, joista yksi on teatteritaiteen lukiodiplomikurssi. Kurssit sisältävät monipuolista draamallista toimintaa ja erilaisia ilmaisuharjoituksia. Kursseilla voidaan halutessa tehdä myös erilaisia esityksiä yhteistyössä muiden taideaineiden kanssa. Esittävän taiteen linjalla opiskelijat voivat valita yhteisten kurssien lisäksi eri taidemuotojen kursseja ja painottaa opintojaan oman kiinnostuksensa mukaan. ​Draamasta on mahdollista suorittaa valtakunnallinen teatterin lukiodiplomi.

Tanssi

​Opiskelija voi kartuttaa lukio-opintojaan osallistumalla Keravan tanssiopiston opintoihin sekä osallistua yleisen tai laajan linjan opintoihin, joissa perehdytään mm. balettiin, nykytanssiin ja jazztanssiin. Esittävän taiteen linjalla opiskelijat voivat valita yhteisten kurssien lisäksi eri taidemuotojen kursseja ja painottaa opintojaan oman kiinnostuksensa mukaan. ​Tanssista on mahdollista suorittaa valtakunnallinen tanssin lukiodiplomi​

Liikunta

Opiskelijoille tarjotaan runsaasti koulukohtaisia liikuntakursseja esim. urheiluopistokurssi Pajulahdessa, talviliikuntakurssi Rukalla, vaelluskurssi ja liikuntaseikkailukurssi. Liikunnasta on mahdollisuus tehdä valtakunnallinen liikunnan lukiodiplomi.​​

Kotitalo​us

​Kotitaloudesta on mahdollista suorittaa valtakunnallinen kotitalouden lukiodiplomi.

Kä​sityö

Käsityöstä on mahdollista suorittaa valtakunnallinen käsityön lukiodiplomi.

Me​dia

​Media-alasta on mahdollista suorittaa valtakunnallinen median lukiodiplomi​.

Päivitetty 26.06.2018 klo 11:58