Lukiodiplomit

​​Taito- ja taideaineiden lukiodiplomit

Lukiossa on monipuoliset mahdollisuudet opiskella taito- ja taideaineita. Lisäksi opiskelijat voivat liittää lukio-opintoihinsa opintoja Keravan eri taideoppilaitosten tarjonnasta. Opiskelija voi myös halutessaan tehdä taito- ja taideaineiden valtakunnallisen lukiodiplomin, joita ovat kuvataiteen, musiikin, teatteritaiteen (draama), tanssin, liikunnan, käsitöiden sekä mediadiplomi​. 

Lukion aikana hankittu erityisosaaminen osoitetaan ja kootaan lopulliseksi lukiodiplomisuoritukseksi lukiodiplomikurssin aikana. Lukiodiplomitodistuksen suoritetusta lukiodiplomista antaa lukio. Lukiodiplomitodistus on lukion päättötodistuksen liite. Näin opiskelija voi saada todistuksen suoritetusta lukiodiplomista suoritettuaan lukion koko oppimäärän.

Lukiodiplomin suorittaminen

Lukiodiplomit antavat opiskelijalle mahdollisuuden osoittaa erityistä osaamistaan ja harrastuneisuuttaan pitkäkestoisen näytön avulla. Käytännön järjestelyistä lukiot päättävät paikallisesti lukion opetussuunnitelman perusteiden ja erillisten ohjeiden mukaan. 

Lukiodiplomilla opiskelija voi antaa näytön osaamisestaan taito- ja taideaineissa. Diplomien ehdot, arviointikriteerit ja todistukset määritellään valtakunnallisesti. Diplomit arvioidaan asteikolla 4–10. Suoritetusta lukiodiplomista saa todistuksen lukion päättötodistuksen mukana.

Lukiodiplomin suorittamisen edellytyksenä on, että opiskelija on suorittanut pohjakursseina määrätyn määrän oppiaineen lukiokursseja. Lukiodiplomin suoritukseen liittyy yleensä myös lukiodiplomikurssi, jolla lukion aikana hankittu erityisosaaminen osoitetaan ja kootaan lopulliseksi lukiodiplomisuoritukseksi.

Lukiodiplomi ja jatko-op​in​not

Tietyt oppilaitokset huomioivat lukiodiplomin valintaperusteissaan. Näistä saat tietoa opinto-ohjaajaltasi​.​​ 

Kuvataide

Oppilaitoksen laajasta kuvataiteen kurssivalikoimasta löytyy mm. valokuvauksen, keramiikan ja sarjakuvan tekemisen kursseja. Esittävän taiteen linjalla opiskelijat voivat valita yhteisten kurssien lisäksi eri taidemuotojen kursseja ja painottaa opintojaan oman kiinnostuksensa mukaan. ​Opiskelija voi halutessaan tehdä myös valtakunnallisen kuvataiteen lukiodiplomin.

Musiikki

​Musiikinopetus tarjoaa elämyksiä, taitoja ja tietoja, jotka rohkaisevat opiskelijaa elinikäiseen musiikin harrastamiseen. Valittavana on sekä soittamiseen että laulamiseen painottuvia kursseja että kursseja, joissa kuuntelu ja musiikillinen kokeminen ovat pääasiassa. Esittävän taiteen linjalla opiskelijat voivat valita yhteisten kurssien lisäksi eri taidemuotojen kursseja ja painottaa opintojaan oman kiinnostuksensa mukaan. ​Myös musiikista on mahdollista tehdä valtakunnallinen musiikin lukiodiplomi.

Draama

​Opiskelija voi suorittaa neljä draamakurssia, joista yksi on teatteritaiteen lukiodiplomikurssi. Kurssit sisältävät monipuolista draamallista toimintaa ja erilaisia ilmaisuharjoituksia. Kursseilla voidaan halutessa tehdä myös erilaisia esityksiä yhteistyössä muiden taideaineiden kanssa. Esittävän taiteen linjalla opiskelijat voivat valita yhteisten kurssien lisäksi eri taidemuotojen kursseja ja painottaa opintojaan oman kiinnostuksensa mukaan. ​Draamasta on mahdollista suorittaa valtakunnallinen teatterin lukiodiplomi.

Tanssi

​Opiskelija voi kartuttaa lukio-opintojaan osallistumalla Keravan tanssiopiston opintoihin sekä osallistua yleisen tai laajan linjan opintoihin, joissa perehdytään mm. balettiin, nykytanssiin ja jazztanssiin. Esittävän taiteen linjalla opiskelijat voivat valita yhteisten kurssien lisäksi eri taidemuotojen kursseja ja painottaa opintojaan oman kiinnostuksensa mukaan. ​Tanssista on mahdollista suorittaa valtakunnallinen tanssin lukiodiplomi

Tanssin lukiodiplomiohje

Tanssin lukiodiplomin tutkielmaohje (pdf) - päivitetty 16.8.2021

Tanssin lukiodiplomin tutkielmaohje (word) - päivitetty 16.8.2021

Liikunta

Opiskelijoille tarjotaan runsaasti koulukohtaisia liikuntakursseja esim. urheiluopistokurssi Pajulahdessa, talviliikuntakurssi Rukalla, vaelluskurssi ja liikuntaseikkailukurssi. Liikunnasta on mahdollisuus tehdä valtakunnallinen liikunnan lukiodiplomi.​​

Kotitalo​us

​Kotitaloudesta on mahdollista suorittaa valtakunnallinen kotitalouden lukiodiplomi.

Kä​sityö

Käsityöstä on mahdollista suorittaa valtakunnallinen käsityön lukiodiplomi.

Me​dia

​Media-alasta on mahdollista suorittaa valtakunnallinen median lukiodiplomi​.Päivitetty 16.08.2021 klo 11:12

KERAVAN LUKIO

www.lukio.kerava.fi

Käyntiosoite
Keskikatu 5
04200 Kerava

Postiosoite
PL 123, 04201 Kerava

REHTORIT

Reh​tori Pertti Tuomi 
040 318 2212

​Virka-apul​aisrehtori Ari Meriläinen
040 318 4241

​Apul​aisr​ehtori ​Anne Schroderus
040 318 2253

OPINTOTOIMISTO

puh. 040 318 2204
lukio@kerava.fi

Aukioloajat
ma-to klo 9.00-12.00 ja 13.00-15.00
pe suljettu