Urheiluvalmennus

​Urheiluvalmennus

​​Keravan lukio tarjoaa opiskelijoille urheiluvalmennusta. Toiminta toteutetaan yhteistyössä Keudan ammattiopiston kanssa. Valmennusta järjestetään yleisvalmennuksena keskiviikko- ja perjantaiaamuisin. Toinen harjoituskerroista voi olla seurojen järjestämää lajiharjoitusta.

Yleisvalmennuksen tavoitteena on kehittää urheilijan fyysisen suorituskyvyn osa-alueita, eli kestävyyttä, voimaa ja nopeutta. Harjoituksissa painotetaan kehonhallintaa ja liikkeiden hallintaa. Korostetussa asemassa on myös palauttava harjoittelu ja kehonhuolto. Lisäksi valmennus antaa mahdollisuuden fysioterapiapainotteiseen valmennukseen.

Yleisvalmennuksen tavoitteena on harjoittaa nuorta urheilijaa kestämään paremmin lajinomaista harjoittelua ja sen tuomaa rasitusta monipuolisen harjoittelun avulla. Se ohjaa myös nuorta urheilijaa itsenäisen ja monipuolisen harjoittelun oppimiseen.​

Toiminta yhdessä eri lajien harrastajien kanssa lisää sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä. Lisäksi yleisvalmennus tuo vaihtelua harjoitteluun, joka auttaa jaksamaan omaa lajiharjoittelua.

Hakeminen ja valinta

Lukiopaikkansa varmistaneista urheiluvalmennuksen ryhmään valitaan vuosittain 20 urheilijaa hakemuksen ja aiempien urheilullisten näyttöjen perusteella.

Hakemus on palautettava koululle pe 30.3.2018 mennessä.​

Hakulomake

Yhteistyö urheiluseurojen kanssa

Lajikohtaiset harjoi​tukset tulevat jatkumaan yleisvalmennuksen rinnalla ja niistä huolehtivat entiseen tapaan paikalliset urheiluseurat.

​Lajiharjoittelun järjestämisestä vastaavat yhteistyöseurat:

​Yleisvalmennus on valmennusohjelma, joka on kehitetty yhteistyössä​ Mäkelänrinteen urheilulu​kion urheiluvalmennuksen apulaisrehtorina ja Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (Urhea) toiminnanjohtajana toimivan Simo Tarvosen kanssa.

Lukiodiplomit

Liikunnasta on mahdollisuus tehd​ä valtakunnallinen lukiodiplomi.

Laaja valikoima liikuntakursseja

Opiskelijoille tarjotaan runsaasti koulukohtaisia liikuntakursseja esim. urheiluopistokurssi Pajula​​hdessa, talviliikuntakurssi Rukalla, vaelluskurssi ja liikuntaseikkailukurssi.

Päivitetty 08.12.2017 klo 14:13