Maksut

Huom! 
Aikuisten lukiokoulutuksen tutkintoon tähtäävät opinnot ovat päättyneet Keravan lukiossa. Tutkintoon tähtääviä aikuislukio-opintoja järjestetään mm. Järvenpäässä, Vantaalla, Helsingissä ja Hyvinkäällä.

Yksittäisiä aineita/kursseja suorittavat maksavat kurssimaksun

Yksittäisiä aineita tai kursseja opiskelevat maksavat kurssimaksun. Maksu peritään korkeintaan viidestä kurssista lukuvuodessa. 

Ilmoittautuminen aineopiskelijaksi on sitova. Aineopiskelijat saavat kurssin alkamisen jälkeen laskun tai maksuohjeen. 

Jos olet jo suorittanut lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkinnon, tulet opiskelemaan yksityisopiskelijana. Yksityisopiskelija maksaa aineopiskelumaksun lisäksi kaikista suorittamistaan kurssien tenteistä yksityisopiskelijan kuulustelu -maksun.

Maksut 1.8.2016 alkaen

  • 25 € / kurssi
  • 12,50 € / kurssi (työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset)
  • Maksukatto 125 € / opiskelija / lukuvuosi

Maksua ei kuitenkaan peritä sellaisilta toisessa toisen asteen oppilaitoksessa opiskelevilta opiskelijoilta, joiden varsinainen oppilaitos maksaa heidän suorittamistaan aineopinnoista yhteistyösopimuksen perusteella korvauksen (kaksoistutkinto-opiskelijat).

Maksua ei myöskään peritä perusopetuksen oppilailta, jotka suorittavat lukio-opintoja.

Alennukset

​Työttömiltä, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä maksu on puolet varsinaisesta kurssimaksusta, kun he opiskelijaksi ilmoittautuessaan esittävät todistuksen työttömyydestään, opiskelustaan tai eläkkeellä olostaan. 

Aineopiskelumaksu on ulosottokelpoinen

Maksettua kurssimaksua ei palauteta eikä käyttämättömiä kurssikertoja hyvitetä. Aineopiskelumaksu on ulosottokelpoinen eikä sitä palauteta, vaikka opiskelija ei pystyisi aloittamaan opintojaan.​​

Oppimateriaalit ja opintososiaaliset edut

Aineopiskelijat hankkivat ja maksavat oppikirjat ja opiskeluvälineet itse. Aineopiskelua ei katsota päätoimiseksi opiskeluksi, joten heillä ei ole oikeutta hakea opintotukea ja koulumatkatukea. 

Tietokoneet 

Tietokone on lukio-opinnoissa välttämätön opiskeluväline. Keravan kasvatus ja opetuslautakunnan tekemän päätöksen mukaisesti lukio hankkii ja luovuttaa käyttöön kannettavat tietokoneet vain nuorten lukiokoulutuksen opiskelijoille. 

Aineopiskelijoiden sekä lukiossa opiskelevien kaksoistutkinto-opiskelijoiden tulee hankkia itse hankkia tietokone. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia itselleen 2 kpl USB-muistitikkua (8GB) abittikokeen tarpeisiin.

Ohjeita tietokoneen hankintaan Abitti-sivuillaPäivitetty 11.08.2021 klo 13:23

KERAVAN LUKIO

www.lukio.kerava.fi

Käyntiosoite
Keskikatu 5
04200 Kerava

Postiosoite
PL 123, 04201 Kerava

REHTORIT

Reh​tori Pertti Tuomi 
040 318 2212

​Virka-apul​aisrehtori Ari Meriläinen
040 318 4241

​Apul​aisr​ehtori ​Anne Schroderus
040 318 2253

OPINTOTOIMISTO

puh. 040 318 2204
lukio@kerava.fi

Aukioloajat
ma-to klo 9.00-12.00 ja 13.00-15.00
pe suljettu