Aikuislukioon

Huom!
Aikuisten lukiokoulutuksen tutkintoon tähtäävät opinnot ovat päättyneet Keravan lukiossa ja aikuislukiossa. Emme ota vastaan ilmoittautumisia lukuvuodelle 2020-2021. Tutkintoon tähtääviä aikuislukio-opintoja järjestetään mm. Järvenpäässä, Vantaalla, Helsingissä ja Hyvinkäällä.

Lukiossa voi suorittaa opintoja aineopiskelijana

Aineopiskelijana voit suorittaa laajempia kokonaisuuksia tai opiskella yksittäisiä kursseja. Opinnot voi suorittaa verkkokursseina, jolloin opiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta tai opiskelijalla on myös mahdollisuus osallistua lähiopetuksen kursseille, jolloin oppitunnit ovat klo 8.20-16.00 välillä päivällä. Opinnot voi aloittaa läpi lukuvuoden, viisi kertaa vuodessa jaksojen vaihtuessa.
​​

Lukuvuoden kurssitarjonta löytyy oppilaitoksen nettisivuilta kohdasta Opiskelijalle -> Kurssitarjottimet​. Opinto-ohjaajat​ auttavat opintojen suunnittelussa ja ilmoittautumiseen liittyvissä tiedusteluissa.

Ammattitutkinnon suorittaneet

Ammattitutkinnon suorittaneet voivat täydentää opintojaan sekä valmentautua ylioppilastutkintoon ja laajentaa omaa osaamistaan esimerkiksi opiskelemalla kieliä tai esim. kertaamalla aineita pääsykokeita varten.

Vähintään 180 osaamispisteen laajuisen ammatillisen perustutkinnon tai sitä vastaavan aiemman tutkinnon perusteella on oikeus osallistua ylioppilastutkintoon ja siihen kuuluviin kokeisiin ilman lisäopintoja. Ammatillisten opintojen ollessa kesken voi osallistua tutkintoon, kun on suorittanut vähintään 90 saamispistettä.

Jos opiskelija on suorittanut muun kuin vähintään kaksivuotisen ammatillisen perusopetuksen, tulee ennen ylioppilaskokeeseen osallistumista opiskella vähintään kaksi pakollista lukiokurssia niissä oppiaineissa, joiden kokeisiin haluaa osallistua. Jos oppiaineessa ei ole kahta pakollista lukiokurssia, edellytetään vähintään kahden lukiokurssin opiskelua kyseessä olevassa oppiaineessa.

Ylioppilaskokeen voi suorittaa yksittäisessä aineessakin.

Päivitetty 08.10.2020 klo 13:41