Aikuislukioon

​​​Aikuislukiossa opinnot joustavat

​Sovita opintosi elämäntilanteeseesi. Opinnot voi suorittaa verkkokursseina, jolloin opiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua myös nuorten lukiokoulutuksen ryhmissä lähiopetuksen kursseille, jolloin oppitunnit ovat klo 8.20-16.00 välillä päivällä. Voit aloittaa opintosi läpi lukuvuoden, viisi kertaa vuodessa jaksojen vaihtuessa.

​​Aikuislukiossa voit opiskella:
  • koko lukion oppimäärän
  • ylioppilastutkinnon tai osia siitä
  • ylioppilastutkinnon vähintään 2,5 v. mittaisen ammattitutkinnon pohjalta
  • aineopintoja ja yksittäisiä kursseja kaikissa aikuislukion kurssitarjottimella olevissa aineissa (aineopiskelija)

Lukuvuoden kurssitarjonta löytyy oppilaitoksen nettisivuilta kohdasta Oppaat -> Kurssitarjottimet​. Opinto-ohjaajat​ auttavat opintojen suunnittelussa ja ilmoittautumiseen liittyvissä tiedusteluissa.

Ikärajat

​Alaikäraja aikuislukion lukio-opintoihin on 18 vuotta. Perustellusta syystä rehtori voi tehdä ikärajasta poikkeavan päätöksen.

Ammattitutkinnon suorittaneet

Ammattitutkinnon suorittaneet voivat valmentautua ylioppilastutkintoon ja lukion keskeyttäneet jatkaa opintonsa loppuun. Opintojen tavoitteena voi olla myös oman osaamisen laajentaminen ja työelämätaitojen päivittäminen esimerkiksi opiskelemalla kieliä tai esim. kertaamalla aineita pääsykokeita varten.

• Iltaopiskelijana vähintään 2,5 -vuotisen ammattitutkinnon suorittanut voi opiskella lukioaineita ja suorittaa ylioppilastutkinnon ammattitutkinnon pohjalta tai opiskelemalla koko lukion oppimäärän.
  • 2-vuotisen ammattitutkinnon suorittaneelle ylioppilastutkintolautakunta määrää lisäopintoja. Ammattitutkinnosta voidaan hyväksilukea kursseja lukion oppimäärään.
  • Jos sinulla on toisen asteen tutkinto, voit valmentautua pelkkään ylioppilastutkintoon. Jos et tarvitse koko lukiota tai ylioppilastutkintoa, voit opiskella aineopiskelijana yhtä tai useampaa ainetta. Ylioppilaskokeen voit suorittaa yksittäisessä aineessakin.

Päivitetty 26.06.2018 klo 09:47