Ongelmia ja ratkaisuja Edisoniin ja muihin koulun ohjelmiin kirjautumisessa

31.08.2016 klo 00:00

Opiskelijan AD-tunnus

Opiskelijalle luodaan opintotoimistossa ilmoittautumisen yhteydessä​​​  AD-tunnus ja se muodostuu ohjelmaan kaksi kertaa päivässä eli noin klo 11-13 ja yön ajossa. AD-tunnuksella opiskelija voi kirjautua oppilaitoksen ohjelmiin kuten wilmaan, Office365-ohjelmiin, koulun kannettaville tietokoneille sekä Edisoniin.

Tunnuksen muodostumisessa Edisoniin on viive

• Edisonin tunnus ajetaan ohjelmaan kahden-kolmen päivän välein.
  • Vaikka opiskelijalla toimii AD-tunnus wilmassa niin hän ei pääse kahteen-​kolmeen päivään Edisoniin.
  • Joten Edisoniin pääsee kirjautumaan vasta 2-3 päivän kuluttua siitä, kun AD-tunnus toimii muissa ohjelmissa.

Muihin ohjelmiin pääsee kirjautumaan Edisonin tunnuksen muodostumisessa olevan viiveenkin aikana

• Kun opiskelijan AD-tunnus on muodostunut , niin opiskelija pääsee kirjautumaan Office365-ohjelmiin, OneDriveen sekä Wilmaan.
  • Nämä suorat linkit löytyvät nettisivuilta osoitteesta http://lukio.kerava.fi/opiskelijalle/ohjelmat-ja-koneet
  • Edisoniin pääsee sitten 2-3 päivän kuluttua

Ongelmia Edisoniin kirjautumisessa tai Edisonin kautta ohjelmiin kirjautumisessa?

• Edisonin työpöydällä, vasemmassa reunassa ns. ”sivurepussa” olevien linkkien kanssa on ongelmaa. Mikäli kyseisen sivurepun kautta eivät linkit toimi, niin raahaa linkki Edisonin työpöydälle ja linkki toimii työpöydältä. Tämä ohje toimii siis pc:llä, ei mobiililaitteilla tällä hetkellä.
  • Suorat kirjautumislinkit löytyvät lukion nettisivuilta Etusivulta sekä sivulta Opiskelijalle -> Ohjelmat ja koneet osoitteessa
  • Tässä myös suora osoite Office365-ohjelmiin https://login.microsoftonline.com/
Unohtunut tai vanhentunut​ salasana ja sen vaihtaminen
  • Vanhentuneen salasanan voit vaihtaa Edisonin kirjautumisikkunassa. Sitä ei voi vaihtaa wilman kirjautumisikkunassa.
  • Jos olet unohtanut salasanasi, niin voit vaihtaa sen uuteen opintotoimistossa olevalla koneella.

Mobiililaitteilla kuten puhelimilla tai tableteilla Edisonin työpöydän linkit eivät vielä pääsääntöisesti toimi. Kuitenkin mobiililaitteilla pääsee suoraan kirjautumaan yllä mainitun suoran linkin kautta tai käyttämällä OneDriven ja Office365-ohjelmien appseja. Jos käytössä on koulun yhteisiä laitteita muistakaa kirjautua jokaisesta appsista erikseen ulos, kun käyttö lopetetaan.

Ongelmia korjataan parhaillaan, mutta se vie jonkin verran aikaa. Seuraa tiedotusta koulun nettisivujen Ajankohtaista-osiossa osoitteessa www.lukio.kerava.fi.

Elisa Vuorenmaa
Koulutussuunnittelija