Keravan lukion Ura-aamupäivässä 27.10.2022 oli puhujia sotatieteistä lääkäriin

02.11.2022 klo 00:00

​Keravan lukion Ura-aamupäivässä 27.10.2022 oli puhujia sotatieteistä lääkäriin

Keravan lukion Ura-aamupäivä oli suunnattu kaikille Keravan lukion opiskelijoille. Tapahtuma järjestettiin 27.10.2022 kello 8.30-11.00 ja puhujia oli kaikkiaan 35. He pitivät 68 pajaa, ja jokaisen pajan kesto oli 30 minuuttia. Ohjelma julkaistiin ennen tapahtumaa ja opiskelijat varasivat pajoista paikkansa omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Osa puhujista oli paikalla koko tapahtuman ajan ja ehti pitämään neljä pajaa.

Puhujat kertoivatt omista ammateistaan ja urapoluistaan

Puhujia oli pyydetty kertomaan muun muassa omasta ammatistaan, urapolustaan, opinnoistaan sekä nykyisen tehtävän palkkauksesta ja työllisyystilanteesta. He kertoivat myös aiemmista opinnoistaan, unelmistaan ja toiveistaan sekä miten päätyivät nykyiseen ammattiinsa. Puhujat antoivat myös ohjeista lukiolaisille jatko-opintoja ja työelämää ajatellen. Puhujia oli sotatieteistä lääkäriin, diplomi-insinööristä tietoturva-analyytikkoon. Lisäksi mukana oli eri tiedealojen opiskelijoita.

Ura-aamupäivä on osa työelämäyhteistyön ja yrittäjyyden kehittämistä

Ura-aamupäivä on osa Keravan lukion lukion työelämäyhteistyön ja yrittäjyyden kehittämistoimenpiteitä. Tapahtuman järjestäjinä olivat lukion opinto-ohjaajat sekä työelämäyhteistyöryhmän opettajajäsenet. Ryhmän tavoitteena on toimivien mallien rakentaminen lukiolaisten työelämävalmiuksien vahvistamiseen oppilaitostasolla, paikallisen työelämäyhteistyön kehittäminen sekä Kuuma-alueen Yes-yhteistyö yrittäjyyteen liittyen.

Lisää tapahtumia on tulossa

Työelämäyhteistyön ja yrittäjyyden kehittämiseen liittyy useita tapahtumia lukuvuoden aikana. Suunnitelmissa on järjestää Keravan yrittäjyyskasvatukseen liittyvä Mun tulevaisuus -tapahtuma tammikuussa 2023. Tapahtumassa on tarkoitus luoda paikallisesti peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille, toisen asteen opiskelijoille ja keravalaisille yrittäjille kohtaamispaikka. Marraskuussa osallistutaan maailman suurimpaan EtäTET-tapahtumaan 21.-25.11.2022.

Erasmus+-ohjelmakausi ja työelämä

Keravan lukio on akkreditoitu Erasmus+ oppilaitos ja on saanut Erasmus+-rahoituksen vuosille 2021-2027. Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma, jonka ohjelmakausi on alkanut vuonna 2021 ja se kestää vuoteen 2027. Keravan lukiolla on kansainvälistä toimintaa ohjelmaan liittyen Italian, Ranskan ja Saksan kanssa. Tämän lisäksi lukio on saanut opetushallitukselta rahoituksen Tansania-projektiin. Italian Bresciaan suuntautuvaan Erasmus+ -hankkeeseen osallistuvat opiskelijat vierailevat yrityksissä ja tutustuvat esimerkiksi siihen miten ”vihreä-ajattelu” näkyy yrityksissä ja miten energiankulutusta on pyritty vähentämään.

Pertti Tuomi
rehtori
pertti.tuomi@kerava.fi

Ura-aamupäivän puhujat:

Poliisi, Tapani Leppänen
Tietoturva-analyytikko, Chris Saletta
Operatiivinen johtaja, Globaalit tunnistautumispalvelut, Visa, Sami Tikkala
Pelastaja ja ensihoitaja, Riikka Hasko
Sotatieteet, everstiluutnantti, TM, Elias Oikarinen
Turvallisuus, Hannu Kauppinen
DI, Geo- ja kalliotekniikka, Heikki Saarikivi
DI, teknillinen fysiikka, Juha Nyman