Uutiset

Hae Keravan lukioon nyt – yhteishaku 19.2.–12.3.2019

11.02.2019 klo 00:00

Hae Keravan lukioon nyt – yhteishaku 19.2.–12.3.2019

Valtakunnallinen yhteishaku toisen asteen koulutuksiin on auki 19.2.–12.3.2019. Voit hakea Keravan lukion yleis- ja painotuslinjoille osoitteessa opintopolku.fi.

Keravan lukio tarjoaa laadukasta ja monipuolista koulutusta kätevällä sijainnilla. Lähijuna tuo nopeasti vain parinsadan metrin päähän lukiosta lähes mistä tahansa Uudeltamaalta tai pääkaupunkiseudulta. Viihtyisissä ja nykyaikaisissa tiloissa opiskelu sujuu jouhevasti, ja kaikki Keravan keskustan palvelut kirjastosta kahviloihin ovat käden ulottuvilla.

Maailma on auki lukion yleislinjalla

Keravan lukion yleislinjalla saat kattavan yleissivistävän koulutuksen ja runsaasti mahdollisuuksia räätälöidä opintosi oman mielenkiintosi mukaan. Tarjoamme useita valinnais- ja erikoiskursseja, joissa sukelletaan syvemmälle eri tieteen ja taiteen aloihin sekä sovelletaan opittua käytäntöön. Kielivalikoimaamme kuuluvat englanti, ruotsi, espanja, kiina, venäjä, ranska ja saksa.

Kansainvälisyys näkyy ja kuuluu toiminnassamme. Parhaillaan Keravan lukiolla on käynnissä kansainvälisiä yhteistyöprojekteja Kiinassa, Tansaniassa tai Saksassa. Leirikouluissamme voit tutustua esimerkiksi Cernin hiukkaskiihdyttimeen tai Rooman historiaan paikan päällä. Lukiomme ottaa vastaan ja lähettää maailmalle vaihto-opiskelijoita joka vuosi.  

Tuemme vahvasti urheiluharrastusten yhdistämistä lukio-opintoihin. Koulussamme aktiiviurheilijat voivat aloittaa päivänsä aamuvalmennuksella ja kaikki omasta hyvinvoinnistaan kiinnostunette viettää aktiivisempaa arkea Liikkuva lukio -hankkeen myötä. Järjestämme vuosittain liikunnan erikoiskursseja, kuten leirikouluja Rukalla, Nuuksiossa ja Puolassa.

Yleislinjalle otetaan 130 opiskelijaa vuoden 2019 yhteishaussa.

Ota varaslähtö tiedeopintoihin LUMA-linjalla

Luonnontieteellis-matemaattinen linja antaa erinomaiset valmiudet jatko-opintoihin luonnontieteissä, lääketieteessä, matematiikassa ja tekniikan aloilla.

LUMA-linjalla opinnoissa painotetaan matematiikka, fysiikkaa, kemiaa, biologiaa ja maantiedettä sekä tietojenkäsittelytiedettä. LUMA-linjan erikoiskursseilla vieraillaan yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yrityksissä. Tarjolla on myös useita tieteidenvälisiä kursseja, kuten biokemiaa, ravitsemustiedettä ja ohjelmointia. Kaikki linjan opiskelijat opiskelevat pitkää matematiikkaa.

LUMA-linjalle valitaan vuoden 2019 yhteishaussa 36 opiskelijaa. Valinta tehdään lukuaineiden painotetun keskiarvon perusteella.

Syvennä ilmaisuasi esittävän taiteen linjalla

Esittävän taiteen linjalla pääset tutustumaan eri taiteen muotoihin ja syventämään omaa taiteellista ilmaisuasi lukio-opintojen ohella. Linja luo vahvan pohjan taiteen jatko-opintoihin.

Esittävän taiteen linjalla voit painottaa kuvataidetta, musiikkia, tanssia tai draamaa oman kiinnostuksesi mukaan. Lisäksi taidelinjalaisille on tarjolla poikkitaiteellisia kursseja ja projekteja, kuten vuosittainen musikaaliproduktio ja lyhytelokuvakurssi. Taidelinjalla voit suorittaa valitsemasi taiteen alan lukiodiplomin.

Esittävän taiteen linjalle otetaan yhteishaussa 26 syksyllä 2019 aloittavaa opiskelijaa. Opiskelijat valitaan tiettyjen lukuaineiden painotetun keskiarvon ja valintakokeen perusteella. Valintakokeessa on hakijan valitseman suuntautumisvaihtoehdon (kuvataide, musiikki, tanssi tai draama) soveltuvuuskoe.

Hakuohjeet ja lisätietoja

Hakuohjeet Keravan lukioon oppilaitoksen nettisivuilla linkissä Hakeminen.

 Päivitetty 18.03.2019 klo 13:53

KERAVAN LUKIO JA AIKUISLUKIO

www.lukio.kerava.fi

Käyntiosoite
Keskikatu 5
04200 Kerava

Postiosoite
PL 123, 04201 Kerava

REHTORIT

Reh​tori Pertti Tuomi 
040 318 2212

​Virka-apul​aisrehtori Ari Meriläinen
040 318 4241

​Apul​aisr​ehtori ​Anne Schroderus
040 318 2253

OPINTOTOIMISTO

puh. 040 318 2204 tai 040 318 2431
lukio@kerava.fi

Aukioloajat
ma-to klo 9.00-12.00 ja 13.00-15.00
pe suljettu